Volume Ekspor Apple Cina Nambah 1,9% ing 2021

Miturut laporan anyar saka Kamar Dagang China kanggo Impor lan Ekspor Bahan Pangan, Produk Asli lan Produk Sampingan Kewan, China ngekspor 1.078 yuta metrik ton apel seger sing regane $ 1.43 milyar ing taun 2021, sing nambah volume 1.9% lan nyuda 1,4% ing Nilai dibandhingake karotaun kepungkur.Penurunan nilai ekspor umume amarga rega sing relatif murah kanggo apel Cina sajrone separo kapindho 2021.

Amarga pengaruh pandemi COVID-19 ing perdagangan global,Ekspor woh China ing 2021ditampilake 8,3% nyuda ing volume lan 14,9% nyuda ing Nilai dibandhingake karo2020, gunggungipun 3,55 yuta metrik ton lan $5,43 milyar.Minangka kategori ekspor woh paling apik, apel seger nyathet 30% lan 26% kabeh ekspor woh saka China saka segi volume lan nilai.Lima tujuan paling gedhe ing luar negeri kanggo apel seger China ing taun 2021 kanthi urutan ekspor sing mudhun yaiku Vietnam ($300 yuta), Thailand ($210 yuta), Filipina ($200 yuta), Indonesia ($190 yuta) lan Bangladesh ($190 yuta).Volume ekspor menyang Vietnam lan Indonesia nyathet saben taun mundhak 12,6% lan 19,4%, dene Filipina mudhun 4,5% ing taun 2020. Sauntara iku, volume ekspor menyang Bangladesh lan Thailand tetep ana. pokoke padha karo taun kepungkur.

Enem provinsi nyumbang 93,6% saka total ekspor apel ing babagan volume ing 2021, yaiku, Shandong (655.000 metrik ton, +6% YOY), Yunnan (187.000 metrik ton, −7% YOY), Gansu (54.000 metrik ton, + 2% YOY), Liaoning (49.000 metrik ton, −15% YOY), Shaanxi (37.000 metrik ton, −10% YOY) lan Henan (27.000 metrik ton, +4% YOY).

Kangge, China uga ngimpor udakara 68,000 metrik ton apel seger ing taun 2021, penurunan taun-taun 10,5%.Nilai total impor kasebut yaiku $ 150 yuta, mundhak taun-taun 9,0%.Minangka pemasok apel paling gedhe ing China, Selandia Baru ngirim 39.000 metrik ton (−7,6% YOY) utawa $110 yuta (+16% YOY) saka apel seger menyang China ing 2021. Sampeyan uga kudu dicathet yen impor apel seger saka Afrika Kidul ndhaptar a mundhak 64% dibandhingake karo 2020.


Posting wektu: Mar-01-2022