Dinamika industri - model e-commerce gaya "Meksiko" "Segara Biru".

Epidemi wis ngganti cara wong Meksiko blanja.Malah dheweke ora seneng blanja online, nanging nalika toko ditutup, wong Meksiko wiwit nyoba lan seneng blanja online lan kiriman omah.

Sadurunge kunci gedhe amarga COVID-19, e-commerce Meksiko wis ana ing tren munggah sing padhet, kanthi salah sawijining tingkat pertumbuhan e-commerce paling dhuwur ing donya.Miturut Statista, ing taun 2020 meh 50% wong Meksiko sing blanja online, lan ing tengah-tengah wabah kasebut, jumlah wong Meksiko sing blanja online wis njeblug lan samesthine bakal mundhak dadi 78% ing taun 2025.

Blanja lintas wates minangka bagean penting saka pasar e-commerce Meksiko, kanthi udakara 68 persen konsumen elektronik Meksiko sing blanja ing situs internasional, nganti 25% saka total dodolan.Miturut panaliten dening McKinsey Consultancy, 35 persen konsumen ngarepake wabah kasebut bakal saya tambah nganti paling ora separo kapindho 2021, lan bakal terus tuku online nganti wabah kasebut rampung.Liyane percaya manawa sawise wabah kasebut, dheweke bakal tetep milih toko online amarga wis dadi bagian saka uripe.Kacarita prabot omah wis dadi fokus blanja online Meksiko, kanthi meh 60 persen konsumen tuku prabot omah, kayata kasur, sofa lan peralatan pawon.Ing ngadhepi epidemi terus nyebar, tren rumah tangga bakal terus.

Kajaba iku, popularitas media sosial uga nggawa kesempatan kanggo pangembangan e-commerce ing Meksiko, amarga luwih akeh pembeli ngeklik situs web belanja liwat platform media sosial.Warga Meksiko nglampahi meh patang jam saben dina ing media sosial, kanthi Facebook, Pinterest, Twitter lan liya-liyane sing paling populer ing negara kasebut.

Tantangan utama kanggo e-commerce ing Meksiko yaiku pembayaran lan logistik, amarga mung 47 persen wong Meksiko duwe akun bank lan wong Meksiko prihatin banget babagan keamanan akun.Ing babagan logistik, sanajan perusahaan logistik saiki duwe sistem distribusi sing diwasa, nanging wilayah Meksiko relatif khusus, supaya bisa entuk distribusi "kilometer pungkasan", akeh stasiun kudu disiyapake.

Nanging masalah sing ngalangi e-commerce ing Meksiko lagi ditanggulangi, lan akeh pangguna e-commerce potensial ing negara kasebut nggawe para penjual kepengin nyoba.Bisa diprediksi manawa ana luwih akeh "samudra biru anyar", wilayah e-commerce ing donya bakal terus berkembang.


Wektu kirim: Feb-01-2021