Masalah Kemacetan Luwih Nganggu Perdagangan ing Perbatasan Vietnam–China

Miturut laporan media Vietnam, Departemen Perindustrian lan Perdagangan ing provinsi Lang Son Vietnam ngumumake tanggal 12 Februari yen bakal mandheg nampa kendaraan sing ngangkut woh-wohan seger sajrone 16-25 Februari minangka upaya kanggo nyuda tekanan ing persimpangan wates ing provinsi kasebut.

Ing wayah esuk woro-woro kasebut, 1,640 truk dilaporake terdampar ing sisih tapel wates Vietnam ing telung persimpangan utama, yaiku,Pas Persahabatan,Puzhai–Tan Thanhlan Aidian–Chi Ma.Mayoritas iki - total 1.390 truk - nggawa woh seger.Ing tanggal 13 Februari, gunggunge truk tambah akeh dadi 1.815.

Vietnam wis kena pengaruh pandemik COVID-19 ing sawetara wulan kepungkur, kanthi jumlah kasus anyar saiki udakara 80,000 saben dina.Nanggepi kahanan kasebut bebarengan karo wabah ing kutha Baise, sing ana ing tapel wates ing provinsi Guangxi, panguwasa China wis nguatake kontrol penyakit lan langkah-langkah pencegahan.Akibate, wektu sing dibutuhake kanggo bea cukai wis tambah saka 10-15 menit sadurunge saben kendaraan nganti pirang-pirang jam.Rata-rata, mung 70-90 truk sing bisa ngresiki bea cukai saben dina.

Ing kontras, 160–180 truk teka ing persimpangan tapel wates ing Vietnam saben dina, akeh sing nggawa asil seger kayata woh naga, semangka, nangka lan pelem.Amarga saiki lagi musim panen ing Vietnam kidul, akeh woh-wohan sing mlebu ing pasar.

Ing Pas Persahabatan, sopir sing ngangkut buah naga kandha yen dheweke ora bisa mbebasake pabean wiwit teka sawetara dina sadurunge.Kahanan kasebut wis nambah biaya operasi kanggo perusahaan kapal, sing dadi wegah nampa pesenan kanggo ngangkut barang menyang China lan malah pindhah menyang proyek transportasi domestik ing Vietnam.

Sekretaris Jenderal Asosiasi Buah lan Sayur Vietnam ujar manawa dampak saka kemacetan iki bisa uga ora serius kaya ingpungkasan 2021, sanajan sawetara woh-wohan kayata nangka, woh naga, pelem lan semangka isih bakal kena pengaruh.Nganti kahanan bisa dirampungake, iki diantisipasi bakal nyebabake penurunan rega buah domestik ing Vietnam lan ekspor menyang China.


Wektu kirim: Mar-07-2022