DINAMIS INDUSTRI - E-COMMERCE, MODEL PENGEMBANGAN PERDAGANGAN ANYAR

Tanggal 22 Januari, Menteri Perdagangan ngomong babagan pangembangan pasar ritel online ing taun 2020, ujar manawa ing taun kepungkur, pangembangan pasar ritel online nuduhake tren sing positif, lan ukuran pasar mundhak dhuwur. tingkat.Ing kabeh taun 2020, fitur pasar ritel online Cina kaya ing ngisor iki: transformasi model bisnis lawas dadi anyar wis diikat, lan momentum upgrade konsumsi ora suda;E-commerce lintas wates terus ningkatake pangembangan perdagangan internasional;E-commerce deso wis ditingkatake, lan pangembangan e-commerce deso wis deepened.

Kacarita ing taun 2020, platform e-commerce ngawasi utama China wis nglumpukake luwih saka 24 yuta dodolan langsung, dodolan pendidikan online mundhak luwih saka 140% dibandhingake karo taun kepungkur, lan konsultasi pasien medis online mundhak 73.4% taun kepungkur. Kajaba iku, kegiatan promosi blanja online skala gedhe kayata "Festival Belanja Ganda", "618", "11" lan "Festival Belanja Festival Musim Semi Online" wis ningkatake rilis permintaan lan ningkatake wutah pasar. .Konsumsi ijo, sehat, "adegan omah" lan "ekonomi omah" wis dadi luwih populer, lan tuwuhing peralatan fitness, panganan sehat, disinfeksi lan produk sanitasi, peralatan pawon tengah lan dhuwur lan produk kewan wis ngluwihi. 30%.

Miturut statistik adat istiadat, volume impor lan ekspor China e-commerce lintas wates bakal tekan 1.69 triliun RMB ing 2020, mundhak 31.1%.Kerjasama China karo 22 negara ing e-commerce Silk Road wis saya jero, lan implementasine asil kerjasama bilateral wis cepet.46 zona uji coba komprehensif e-commerce lintas-wates anyar ditambahake, lan "9710" lan "9810" model perdagangan ekspor B2B lintas-wewatesan e-commerce ditambahake kanggo nggampangake bea cukai.

Ing babagan e-commerce deso, dodolan ritel online deso tekan 1.79 triliun yuan ing taun 2020, munggah 8.9% saben taun.E-commerce wis nyepetake industrialisasi lan pangembangan digital kanggo nggawe tetanèn, lan sawetara produk tetanèn sing diadaptasi menyang pasar e-commerce terus laris, menehi dorongan kuat kanggo revitalisasi deso lan nyuda kemiskinan.Miturut data sing dirilis dening Biro Statistik Nasional, penjualan ritel online China ing taun 2020 bakal tekan 11.76 triliun yuan, munggah 10.9% saben taun, lan penjualan eceran online barang fisik bakal tekan 9.76 triliun yuan, munggah 14.8% saben taun. , nyathet meh seprapat saka total dodolan eceran barang konsumen.

Data nuduhake yen ritel online nduweni peran sing tambah penting kanggo ningkatake konsumsi, nyetabilake perdagangan manca, ngembangake lapangan kerja lan njamin mata pencaharian masyarakat, nyumbang vitalitas anyar kanggo pola pangembangan anyar ing ngendi siklus domestik minangka badan utama lan siklus domestik lan internasional. saling nguwatake.

 


Wektu kirim: Feb-01-2021