Impor durian tekan dhuwur ing taun 2021, lan kahanan epidemi dadi variabel paling gedhe ing mangsa ngarep.

Saka 2010 nganti 2019, konsumsi durian ing China terus tuwuh kanthi cepet, kanthi rata-rata pertumbuhan taunan luwih saka 16%.Miturut data pabean, wiwit Januari nganti November 2021, impor durian saka China nganti 809200 ton, kanthi impor US$4,132 milyar.Volume impor paling dhuwur ing kabeh taun ing sejarah yaiku 604500 ton ing taun 2019 lan jumlah impor paling dhuwur yaiku US $ 2.305 milyar ing taun 2020. Volume impor lan jumlah impor ing 11 wulan pisanan taun iki wis tekan rekor dhuwur.
Sumber impor durian domestik tunggal lan panjaluk pasar gedhe banget.Saka Januari nganti Nopember 2021, China ngimpor 809126,5 ton durian saka Thailand, kanthi jumlah impor USD 4132,077 yuta, 99,99% saka total impor.Ing taun-taun pungkasan, permintaan pasar domestik sing kuwat lan mundhake biaya transportasi nyebabake rega durian impor mundhak.Ing taun 2020, rata-rata rega impor durian seger ing China tekan AS $4.0/kg, lan ing taun 2021, regane mundhak maneh, tekan AS $5.11/kg.Ing kahanan kangelan transportasi lan bea cukai sing disebabake dening epidemi lan wektu tundha komersialisasi gedhe-gedhe durian domestik, rega durian impor bakal terus mundhak ing mangsa ngarep.Wiwit Januari nganti November 2021, impor durian saka macem-macem provinsi lan kutha ing China utamane dikonsentrasi ing Provinsi Guangdong, Wilayah Otonomi Guangxi Zhuang lan Chongqing.Jumlah impor masing-masing 233354,9 ton, 218127,0 ton lan 124776,6 ton, lan jumlah impor masing-masing 109663300 dolar AS, 1228180000 dolar AS lan 597091000 dolar AS.
Volume ekspor durian Thailand ana ing peringkat pertama ing donya.Ing taun 2020, volume ekspor durian Thailand tekan 621.000 ton, mundhak 135.000 ton dibandhingake taun 2019, sing ekspor menyang China udakara 93%.Didorong dening permintaan pasar durian China sing kuat, 2021 uga minangka "taun emas" dodolan durian ing Thailand.Jumlah lan jumlah ekspor durian Thailand menyang China wis rekor paling dhuwur.Ing 2020, output durian ing Thailand bakal dadi 1108700 ton, lan output taunan samesthine bakal tekan 1288600 ton ing taun 2021. Saiki, ana luwih saka 20 varietas durian umum ing Thailand, nanging ana telung jinis durian sing diekspor menyang Thailand. China - Bantal emas, chenni lan gagang dawa, sing volume ekspor durian bantal emas meh 90%.
COVID-19 sing bola-bali nyebabake kesulitan ing bea cukai lan transportasi, sing bakal dadi variabel paling gedhe kanggo durian Thailand kalah karo China ing taun 2022. China Daily China nglaporake manawa 11 kamar dagang sing relevan ing Thailand wétan kuwatir yen masalah bea cukai. ing pelabuhan China ora bisa ditanggulangi kanthi efektif sajrone rong wulan sabanjure, durian ing Timur bakal ngalami kerugian ekonomi sing serius.Durian ing Thailand wétan bakal kadhaptar kanthi berturut-turut wiwit Februari 2022 lan mlebu periode produksi dhuwur wiwit Maret nganti April.Total output durian samesthine bakal 720000 ton, dibandhingake karo 550000 ton ing Sanfu ing sisih wétan Thailand taun kepungkur.Ing sapunika, kathah wadhah ingkang taksih kathah kebak ing kathah pelabuhan ing Guangxi, Tiongkok.Pelabuhan sepur Pingxiang dibukak sementara tanggal 4 Januari mung 150 kontainer saben dina.Ing tahap operasi uji coba pambukaan bea cukai buah Thai pelabuhan Mohan, mung bisa ngliwati kurang saka 10 lemari saben dina.
11 kamar Dagang ing Thailand wis ngrembug lan ngrumusake limang solusi, ngarep-arep bisa ngatasi kesulitan ekspor buah Thailand menyang China kanthi dhasar.Langkah-langkah khusus yaiku kaya ing ngisor iki:
1. Orchard lan ngurutake lan tanduran packaging bakal nindakake proyek apik ing Nyegah epidemi lan pangayoman saka Xinguan, nalika institut riset bakal nyepetake riset lan pangembangan agen antivirus anyar kanggo ketemu syarat pengawasan lan quarantine China, lan laporan menyang pemerintah kanggo konsultasi karo China.
2. Nyepetake solusi masalah sambungan sing ana ing transportasi logistik lintas-wewatesan saiki, utamane isi sing cocog karo persetujuan keamanan makutha anyar, lan seragam ngleksanakake standar.Sing liyane yaiku miwiti maneh saluran ijo woh-wohan lan sayuran ing antarane China lan Thailand kanggo mesthekake yen woh-wohan Thai bisa diekspor menyang daratan China ing wektu paling cendhak.
3. Ngembangake pasar target ekspor sing berkembang ing njaba China.Saiki, ekspor woh-wohan Thailand gumantung banget marang pasar China, lan mbukak pasar anyar bisa nyuda risiko pasar siji.
4. Nggawe persiapan darurat kanggo produksi sing berlebihan.Yen ekspor diblokir, bakal nambah tekanan ing konsumsi domestik lan nyebabake penurunan rega.Ekspor kelengkeng ing triwulan kaping papat taun kepungkur minangka conto sing paling nyenengake.
5. Bukak proyek terminal ekspor buah Dalat.Nglewati negara katelu lan ngekspor langsung menyang China ora mung bisa nyuda biaya, nanging uga nambah keluwesan.Saiki, saluran opsional kanggo ekspor durian Thailand menyang China kalebu transportasi segara, transportasi darat lan transportasi udhara, sing kalebu transportasi darat sing paling gedhe.Masalah sing paling penting yaiku transportasi udara sing efisien nanging biayane dhuwur.Luwih cocok kanggo rute butik niche, barang massal mung bisa gumantung ing darat.


Wektu kirim: Jan-18-2022