Dinamis industri - E-commerce, Model pangembangan perdagangan anyar

Tanggal 22 Januari, Menteri Kementerian Perdagangan ngandhani babagan pangembangan pasar ritel online ing taun 2020, ujar manawa ing taun kepungkur, pangembangan pasar ritel online nuduhake tren positif, lan ukuran pasar saya dhuwur banget tingkat Ing taun 2020, fitur-fitur pasar ritel online Tionghoa kaya ing ngisor iki: transformasi model bisnis lawas dadi anyar wis cepet, lan momentum upgrade konsumsi durung suda; E-commerce lintas batas terus ningkatake pangembangan perdagangan internasional; E-commerce desa wis diupdate, lan pengembangan e-commerce pedesaan wis saya jero.

Dilaporake manawa ing taun 2020, platform e-commerce ngawasi utama China wis nglumpukake luwih saka 24 yuta penjualan langsung, penjualan pendidikan online mundhak luwih saka 140% dibandhingake taun kepungkur, lan konsultasi pasien medis online wis nambah 73,4% taun kepungkur taun. Kajaba iku, kegiyatan promosi belanja online kanthi skala gedhe kayata "Double Shopping Festival", "618 ″," Double 11 ″ lan "Festival Spring Shopping Festival Online" sing ana saiki wis ningkatake permintaan lan ningkatake pasar . Konsumsi ijo, sehat, "adegan omah" lan "ekonomi omah" dadi luwih populer, lan tuwuh peralatan fitness, panganan sehat, desinfeksi lan produk sanitasi, peralatan dapur tengah lan dhuwur lan produk ingon-ingon kabeh wis kliwat 30%.

Miturut statistik bea cukai, volume impor lan ekspor China e-commerce lintas batas bakal tekan 1,69 triliun RMB ing taun 2020, yaiku kenaikan 31,1%. Kolaborasi Tiongkok karo 22 negara ing e-commerce Silk Road wis saya jero, lan implementasine asil kerjasama bilateral wis saya cepet. 46 zona uji coba lengkap e-commerce salib anyar ditambahake, lan "9710" lan "9810" model perdagangan ekspor e-commerce B2B lintas-wates ditambahake kanggo nggampangake pambukaan bea cukai.

Ing babagan e-commerce deso, penjualan ritel online deso tekan 1,79 triliun yuan ing taun 2020, nganti 8,9% saben taun. E-commerce wis nyepetake industriisasi lan pangembangan digital kanggo ngaktifake tetanen, lan serangkaian produk pertanian sing diadaptasi karo pasar e-commerce terus adol kanthi apik, menehi dorongan kuat kanggo revitalisasi pedesaan lan pengentasan kemiskinan. Miturut data sing diluncurake dening Biro Statistik Nasional, penjualan ritel online Tiongkok ing taun 2020 bakal tekan 11,76 triliun yuan, nganti 10,9% saben taun, lan penjualan ritel barang-barang fisik bakal mencapai 9,76 triliun yuan, nganti 14,8% saben taun , nyumbang meh seperempat saka total penjualan eceran barang konsumen.

Data nuduhake manawa ritel online duwe peran penting kanggo promosi konsumsi, stabilake perdagangan manca negara, ngembangake lapangan kerja lan njaga mata pencaharian masarakat, menehi vitalitas anyar kanggo pola pangembangan anyar sing siklus domestik minangka badan utama lan siklus domestik lan internasional saling nguatake.


Wektu kiriman: Feb-01-2021