Rusia Diterusake Impor Apple lan Pear Saka China

Tanggal 18 Februari, Layanan Federal Rusia kanggo Pengawasan Veterinary lan Phytosanitary (Rosselkhoznadzor), agensi Kementerian Pertanian, ngumumake ing situs web resmi yen impor woh pome lan watu saka China menyang Rusia bakal diidini maneh wiwit tanggal 20 Februari. 2022.

Miturut woro-woro kasebut, keputusan kasebut ditindakake sawise nimbang informasi babagan produsen buah pome lan watu China lan lokasi panyimpenan lan pengepakan.

Rusia sadurungenundha impor woh pome lan watu saka Chinaing Agustus 2019. Woh pome sing kena pengaruh kalebu apel, pir lan papaya, dene woh watu sing kena pengaruh kalebu plum, nectarine, apricot, peach, plum ceri lan ceri.

Ing wektu kasebut, panguwasa Rusia ujar manawa ing antarane taun 2018 lan 2019 wis ndeteksi total 48 kasus barang woh saka China sing nggawa spesies sing mbebayani, kalebu moth peach lan moth woh oriental.Dheweke uga ngaku yen wis ngirim enem kabar resmi menyang inspeksi Cina lan panguwasa karantina sawise panemuan kasebut kanggo njaluk konsultasi ahli lan pemeriksaan bareng nanging ora nampa tanggapan.Akibate, Rusia pungkasane nggawe keputusan kanggo nundha impor woh-wohan sing kena pengaruh saka China.

Awal wulan kepungkur, Rusia uga ngumumake yen impor woh jeruk saka China bisa diterusake wiwit tanggal 3 Februari.nundha impor woh jeruk Cinaing Januari 2020 sawise deteksi bola-bali ngengat woh oriental lan larva fly.

Ing 2018, impor Rusia apel, pir lan pepaya tekan 1.125 yuta metrik ton.China rangking nomer loro ing babagan volume impor woh-wohan kasebut kanthi luwih saka 167.000 ton, kanthi 14,9% saka total impor lan mung Moldova.Ing taun sing padha, Rusia ngimpor meh 450.000 ton plum, nectarine, apricot, peach lan ceri, luwih saka 22.000 ton (4.9%) saka China.

Gambar: Pixabay

Artikel iki diterjemahake saka basa Cina.Maca artikel asli.

 


Wektu kirim: Mar-19-2022