Perusahaan Spanyol ngembangake fungisida alami kanggo ngatasi bakteri gosong pinggir godhong

Wontên pawartos saking Barcelona, ​​Spanyol, gêrah pinggiring godhong, ingkang sumêbar ing salumahing bumi, sarta njalari kapitunan ekonomi ingkang agêng saha mbebayani mawarni-warni palawija, kêdah dipun kêndhali.Departemen Pembangunan Spanyol perusahaan lainco lan inovasi kesehatan tanduran lan pusat pangembangan Universitas helona (cidsv) wis kasil dibukak solusi alam murni sawise limang taun riset ilmiah.Skema iki ora mung bisa ngontrol lan nyegah goresan pinggir rwaning kanthi efektif, nanging uga duwe pengaruh marang penyakit bakteri liyane sing mbebayani tanduran, kayata penyakit Pseudomonas syringae saka woh kiwi lan tomat, penyakit Xanthomonas saka woh watu lan wit almond, blight geni woh pir lan liya-liyane. .
Scorch pinggir godhong dianggep minangka salah sawijining patogen sing paling mbebayani kanggo tanduran, utamane wit woh.Bisa nyebabake layu lan bosok tanduran.Ing kasus sing luwih serius, bakal nyebabake pangatusan godhong lan cabang tanduran nganti kabeh tanduran mati.Ing jaman biyen, cara kanggo ngendhaleni gosong pinggir godhong biasane kanthi langsung mbusak lan ngrusak kabeh tanduran sing lara ing wilayah tanduran kanggo nyegah panyebaran bakteri sing terus-terusan.Nanging, cara iki ora bisa nyegah panyebaran global patogen scorch pinggir godhong.Dilaporake manawa patogen tanduran iki wis nyebar ing bawana Amerika, Timur Tengah, Asia lan Eropa.Tanduran sing mbebayani kalebu anggur, wit zaitun, wit woh watu, wit almond, wit jeruk lan wit woh liyane, sing uga nyebabake kerugian ekonomi sing gedhe.Dikira mung ana siji kategori anggur ing California, AS, sing nyebabake kerugian 104 yuta dolar AS saben taun amarga gosong pinggir godhong.Wiwit ditemokaké scorch pinggiran godhong ing Eropah ing 2013, amarga panyebaran sing cepet, patogen wis kadhaptar minangka proyek hama karantina utama dening European and Mediterranean Plant Protection Organization (EPPO).Pasinaon sing relevan ing Eropa nuduhake yen tanpa langkah-langkah pencegahan lan kontrol sing efektif, patogen gosong pinggir godhong ing kebon zaitun bakal nyebar kanthi ora sengaja, lan dikira kerugian ekonomi bisa nganti milyaran euro sajrone 50 taun.
Minangka perusahaan R&D lan manufaktur sing fokus ing perlindungan potong, lainco ing Spanyol wis setya njelajah solusi alami kanggo ngatasi panyebaran scorch pinggiran godhong ing saindenging jagad wiwit taun 2016. Adhedhasar studi jero babagan sawetara tanduran alami sing penting. lenga, departemen R&D lainco wiwit nyoba nggunakake minyak atsiri Eucalyptus kanggo ngatasi bakteri scorching pinggir godhong, lan entuk asil sing apik.Sawisé iku, inovasi kesehatan tanduran lan pusat pangembangan Universitas helona (cidsv), dipimpin déning Dr. Emilio Montesinos, ngluncurake proyek kerjasama sing relevan fokus ing minyak atsiri Eucalyptus kanggo riset lan pangembangan bebarengan, luwih nemtokake khasiat produk minyak atsiri, lan nyepetake proyek saka laboratorium kanggo aplikasi praktis.Kajaba iku, lainco dikonfirmasi liwat seri saka nyobi sing solusi alam iki uga cocok kanggo ngontrol panyebaran penyakit Pseudomonas syringae saka kiwifruit lan tomat, penyakit Xanthomonas saka woh watu lan wit almond lan woh pir blight geni kasebut ing ndhuwur.
Titik kunci saka solusi inovatif iki yaiku cara kontrol lan pencegahan alami sing murni, sing gampang banget kanggo dileksanakake, lan ora ana karusakan kanggo tanduran sing lara lan kewan lan tanduran sing gegandhengan.Komposisi produk stabil ing konsentrasi dhuwur lan suhu kamar, lan nduweni efek sing luar biasa kanggo nyegah infeksi bakteri patogen.Kacarita fungisida alam lainco wis entuk paten produk ing Spanyol lan bakal dipromosikan lan digunakake ing saindenging jagad sajrone sawetara wulan.Wiwit taun 2022, lainco bakal nindakake proses registrasi lan persetujuan luwih dhisik ing Amerika Serikat lan Uni Eropa, sing wis diwiwiti ing sawetara negara ing Amerika Selatan.
Lainco minangka perusahaan kimia sing ngembangake, ngasilake, ngemas lan adol produk phytosanitary lan pharmaceutical.Saiki, perusahaan duwe macem-macem solusi perlindungan potong, utamane solusi biostimulan lan pupuk biologis anyar.Ing wektu sing padha, perusahaan njamin model pangembangan sing efisien lan lestari kanthi kualitas produk, inovasi teknologi lan ngormati lingkungan.


Wektu kirim: Jan-12-2022